Skip to main content
Nieuws

Enkel glas vervangen?

Direct een glaszetter spreken
 • Wij komen vandaag nog opnemen
 • Altijd noodoplossingen mogelijk
 • Kwaliteit staat altijd voorop
 • In 30 minuten aanwezig bij schade

Waarom Glas Totaal Service?

 • Snel een offerte
 • Wij kunnen u altijd helpen
 • Gratis inmeten van uw ruit
 • Kwaliteit en service voorop
 • Al vele jaren ervaring

Direct een offerte?

Vraag dan via onderstaande knop een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Tot en met de jaren 70 is er veel enkel glas geplaatst in woningen in Nederland en natuurlijk ook in woningen buiten Nederland. Tegenwoordig wil bijna iedereen enkel glas vervangen voor dubbelglas, HR++ glas of bijvoorbeeld isolatieglas.

Maar waar moet rekening mee gehouden worden bij het plaatsen van dubbelglas of het vervangen van het enkel glas? Wij vertellen u het graag in deze blog. Graag beginnen we met het vertellen wat wij voor u kunnen doen, maar als u door leest ziet u de verschillende soorten kozijnen voorbijkomen waar dubbel glas in geplaatst kan worden, de voordelen van dubbel glas t.o.v. enkel glas en waar u qua prijskaartje aan moet denken.

Enkel glas vervangen? Dubbel glas te laten maken? Regel snel een glaszetter.

Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij realiseren alles wat met glas in en om de woning of het bedrijfspand te maken heeft. Van glazen puien tot een glasplaat bij het kookgedeelte van de keuken, wij regelen het voor u. Hierbij is kwaliteit in onze ogen erg belangrijk en zullen wij er alles aan doen om die kwaliteit in glas maar ook in werkzaamheden zo hoog mogelijk te houden.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan u graag te woord. Heeft u liever iemand die even komt kijken? Dan komen wij vandaag nog langs om uw probleem te bekijken en een oplossing aan te dragen.

Voor welke kozijnen is het aanpassen van enkele beglazing geschikt?

In alle soorten kozijnen ( houten kozijnen, kunststof kozijnen, stalen kozijnen en aluminium kozijnen) kan het glas aangepast worden. De manier waarop varieert echter. Zo zal bij een houten kozijn sneller en gemakkelijker enkel glas geplaatst kunnen worden dan bij een stalen kozijn.

Waar moet rekening mee gehouden worden?

 • Houten kozijnen zijn de gemakkelijkste kozijnen om te voorzien van enkel glas. Er kan bijna altijd gemakkelijk extra ruimte gemaakt worden om de toch wat dikkere glasplaten van dubbel of HR++ glas te plaatsen. Vaak wordt deze ruimte gefreesd. Natuurlijk moet er wel rekening gehouden worden met het extra gewicht dat deze nieuwe beglazing met zich mee brengt.
 • Kunststof kozijnen bevatten vroegen alleen maar enkel glas. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker, nu ook met dubbelglas of HR++ glas. Veel fabrikanten van de eerste soort kunststof kozijnen waar nog enkel glas in zit hebben ook zogenaamde kliklijsten voor dubbel glas. Anders zijn deze eventueel nog op maat te maken.
 • Stalen kozijnen zijn erg lastig aan te passen. Vaak zijn ze erg gedateerd en soms nog wel gegoten ook. Er is dan niet veel aan ’te verbouwen’. Echter kunnen wij wel middels glas omlijst met kunststof dubbel glas plaatsen achter het stalen kozijn. Ook met een stalen kozijn is enkel glas vervangen dus mogelijk.
 • Aluminium kozijnen zijn eigenlijk net als kunststof kozijnen voorzien van glaslatten. Ook hiervan hebben fabrikanten vaak ook minder dikke versies waardoor wij glas op maat kunnen plaatsen. Dit kan dan bijvoorbeeld dubbel of HR++ glas zijn.

Welk glas u ook kiest om het enkele glas mee te laten vervangen, u gaat er altijd op vooruit. Wel handig is het om te weten wat de mogelijkheden zijn bij het enkel glas vervangen. Tegenwoordig is HR++ glas de standaard.

Welke voordelen heeft dubbelglas in plaats van enkel glas?

Allereerst weet bijna iedereen dat meerdere lagen glas, of dit nu dubbel glas is of enkel glas, beter isoleren. Soms krijgen huizenbezitters zelfs toeslagen van de gemeente om een huis te voorzien van enkel glas. Enkel glas vervangen kan dus soms nog aantrekkelijk zijn ook.

Maar naast een betere isolatie, is dubbel glas ook geluidswerend, veiliger en comfortabeler. U kunt natuurlijk ook wel begrijpen dat dubbel glas moeilijker in te slaan is, meer geluid tegen houdt en voor minder luchtstroming zorgt.

Leuk, maar wat kost enkel glas vervangen dan?

Hier kunnen wij u helaas geen direct antwoord op geven. Hoe graag we dat ook zouden willen. Wij moeten namelijk eerst uw ruit(en) inmeten, weten wat voor glas u wilt en wij moeten weten welke kozijnen er nu aanwezig zijn.

Natuurlijk komen wij graag langs voor dit advies op maat. Wilt u dat? Laat dan een bericht achter onder aan deze pagina of bel direct met 085-76 04 343. U kunt natuurlijk ook één van onze andere contactgegevens gebruiken.

Een voorstel is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Dat betekend dat wij geen kosten in rekening brengen totdat u beslist heeft of u ons inschakelt.

Waarom Glas Totaal Service?

 • Snel een offerte
 • Wij kunnen u altijd helpen
 • Gratis inmeten van uw ruit
 • Kwaliteit en service voorop
 • In 30 minuten aanwezig bij schade

Liever direct contact?

Bel ons dan op onderstaand telefoonnummer.

085-76 04 343

Hidden

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Dit doen wij doorgaans telefonisch diezelfde dag.